VİRANŞEHİR BELEDİYESİ, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA BİR DİZİ ETKİNLİK DÜZENLEDİ

10.03.2020 15:48:00

Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünce organize edilen etkinlikler kapsamında ilk önce kentin farklı noktalarında kadınlara karanfil dağıtıldı.

Belediye Kadın Personelleri, daha sonra Kadın ve Aile Destek Merkezinde Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci’nin eşi Sibel Ekinci’nin de katıldığı kahvaltıda bir araya geldi.

Kadın personel ve kursiyerlere karanfil dağıtarak günlerini kutlayan Başkan Salih Ekinci’nin eşi Sibel Ekinci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kadın haklarının hatırlanması, sorunlarının çözümlenmesi ve kadınlarımızın sosyal yaşamda hak ettikleri yere gelmesi açısından oldukça öneme sahip bir gün olduğunu söyledi.

Toplumun her kesimini kadın hakları konusunda daha duyarlı olmaya davet eden Sibel Ekinci, Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Zira kadınlar, özelde ailenin genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar. 'Cennet annelerin ayakları altındadır' buyruğuna yürekten inanan bir dinin mensubu olan bizler, bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.Bu duygu ve düşüncelerle başta Şehitlerimizin Anneleri olmak üzere tüm Annelerimizin ve kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlar, başarılar dilerim” Dedi.

Etkinlik, Viranşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Şehit Ömer Halis demir konferans salonunda şehitler için okunan mevlid-i şerifin ardından sona erdi.