HERKES İÇİN KÜTÜPHANE BELEDİYEMİZ`DE HAYATA GEÇİRİLDİ 15.5.2017 13:03:00

Viranşehir’de ilk kez öğrencilerin ders çalışma olanaklarını daha iyi hale getirmek ve vatandaşların internete ulaşımlarını sağlamak amacıyla ‘Herkes İçin Kütüphane Projesi’ kapsamında Belediyemiz Kütüphanesinde 4 Bilgisayar kütüphane kullanıcılarının hizmetine sunuldu.
Hacettepe Üniversitesi Teknofen-Teknoloji Transfer Merkezi’nin girişimiyle ABD’nin Bill ve Melinda Gates Vakfı tarafından sağlanan fonla Herkes İçin Kütüphane programına Belediyemiz de dahil edildi.
Proje kapsamında vatandaşlar Belediyemiz Kütüphanesi’nde öncelikli olarak dezavantajlı gruplar için sağlanan bilgisayarları ve internet üzerinden sunulan hizmetleri kolaylıkla kullanabilecek.
Belediyemiz bünyesine “Herkes İçin Kütüphane” Projesi kapsamında 4 Adet bilgisayar hibe edildi.
Tanıtımı ve eğitimi Belediyemiz Kütüphane çalışanları tarafından yapılan proje kapsamında sağlanan bilgisayarlar, kütüphaneyi kullanan tüm vatandaşların hizmetine sunuldu.
Proje, sadece yerel yönetim kütüphanelerini toplum merkezine dönüştürmekle kalmayıp, aynı zamanda kadınlara, yaşlılara, gençlere, işsizlere, engellilere ve kırsal kesimlerde yaşayanlara ekonomik gelişim, eğitim, iletişim ve kültür konularında kazanımlar sağmayı amaçlıyor.
Buna bağlı olarakta Web site üzerinden yapılan canlı yayınlarla Güvenli Anne ve Anne Planlaması,Menepoz Donemi Sağlık Sorunları,Yeni Doğan taramaları,Çocukların süregelen Hastalık durumları,Kadınlar/Anneler ve Çocuklar(ı) iyi iletişim için doğru tutum ve davranışlar,Meme Kanseri ve Korunma,Alzheımer Hastalığı nedir nasıl korunuruz,Kalp Sağlığı için neler yapalım ve Sağlıklı Yaşam için neler yapalım gibi konular hakkında detaylı bilgilere vatandaşlar rahatlıkla ulaşabilecek.