Projeler

TREN YOLU PARKI

7.8.2017 16:23:00
Projeler

Viranşehir’de yaşam kalitesini arttırmak amacıyla büyük projelere imza atan Kayyum Belediyemiz, İlçenin en büyük mahallesine dev parkı yapmak için herekete geçti.İlçenin Yenişehir mahallesinde tren yolu olarak bilinen 45 dönümlük alan üzerinde park yapmak için Belediyemiz, düğmeye bastı.Projesi tamamlanan parkın çıkarılacak yaklaşık maliyetinin ardından ihalesi gerçekleştirilecek.

2018 yılı içerisinde tamamlanması planlanan Tren yolu parkında, yeşil alan, havuz, bisiklet ve yürüyüş yolu gibi bir çok yenilikler bulunuyor.

Konu ile ilgili düşüncelerini aktaran Belediyemiz Başkanvekili İlçe Kaymakamı Sayın Ömer Çimşit, yapılacak olan tren yolu parkı ilçenin en büyük 2. Parkı olma özelliğini taşıyacak olup,50 metre genişliğinde 1.5 kilometre de uzunlukta olacak. ” diye konuştu.

Dev projelerden biri olan 71.000 m² kullanım alanına sahip,Tren Yolu Parkımız 14.12.2017 tarihinde Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilerek,yapılan ihaleye katılan firmaların verdikleri tekliflerin yaklaşık maliyetin üzerinde olması nedeniyle ihale iptal edildi.Tren Yolu Parkı tekrardan ihale edilecek olup ihale süreci devam etmektedir.