2018 ARALIK AYINDA VİRANŞEHİR DOĞALGAZA KAVUŞACAK

9.5.2018 13:29:00

Yıllardır geldi gelecek diye kamuoyunda gündemden düşmeyen doğalgaz nihayet bu yılın sonunda Viranşehir'de kullanılmaya başlanacak.

Doğalgaz boru döşeme hattı için çalışma yapan Aksa Firmasından açıklama geldi. Yapılan açıklamada bu yıl ilk olarak Viranşehir'in Yenişehir ve Bahçelievler Mahallesine doğalgaz kullanımı sağlanacak. Bunun için 2018 yılı sonuna kadar 1 adet şehir giriş istasyonu kurulacak. 2 Adet bölge istasyonu tamamlanacak. Yer döşemede kullanılan borular tamamlanacak. 1000 Adet servis kutusu kurulduktan sonra 2018 yılı Aralık ayı içinde doğalgazın kullanımı başlayacak.

İlgili firmanın yaptığı açıklamada," Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İlçe Kaymakamı Belediye Başkan Vekilimiz Ömer Çimşit, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Bölge Milletvekilleri ile Meclis üyelerinin üstün gayretleri sonunda bu çalışmalar Viranşehir ilçesinde başlamıştır. Toplamda 57 km hat çalışması son sürat devam etmektedir " diye ifade edildi.