BELEDİYEMİZ ÖDÜLLÜ RESİM YARIŞMASI SONA ERDİ

25.05.2017 08:27:00

Viranşehir’de Belediyemiz Temizlik İşleri müdürlüğü tarafından kısa bir süre önce İlk ve Ortaöğretim Öğrencilerine temizlik bilincini oluşturmaya yönelik başlatılan Ödüllü Resim yarışması, final programı ile sona erdi.
Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından örnek teşkil eden çalışmada İlk ve Ortaöğretim Öğrencilerine ilk etapta temizlik bilincini oluşturmaya yönelik Çevre, Hava, Su, Toprak ve Gürültü Kirliliği üzerinde sinevizyon eşliğinde eğitim verildi. Yaklaşık 2 hafta süren eğitimin ardından Öğrenciler arasında resim yarışması düzenlendi. Düzenlenen Resim yarışmasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 20 resim ve hazırlayan 20 Öğrenci için Belediyemiz Kültür Merkezi’nde ödül töreni düzenlendi.
Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ve AKTEPE Temizlik Şirketi tarafından organize edilen çalışmada İlk 10’a giren öğrencilere Belediye Başkanvekilimiz İlçe Kaymakamı Sayın Ömer Çimşit, Belediye Başkan Yardımcılarımız Halaf Kete, Mahmut Şık, Arslan Çiftçi, Müslüm Demir, İlçe Emniyet Müdürü Esat Uğur, Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfi Üstüner tarafından Tablet bilgisayar, diğer 10’a giren öğrencilere ise okul müdürleri tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.
Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanvekilimiz İlçe Kaymakamı Sayın Ömer Çimşit, Temizliğin insan hayatında çok önemli bir unsur olduğunu belirterek, Bu unsuru öğrencilere aşılamak için böyle bir çalışma yürüttüklerini söyledi.
Maneviyatı yüksek olan il ve ilçede yaşamanın vermiş olduğu manevi hissiyatla yola çıkarak Öğrencilere, Çevre, Doğa, Hava, Su ve toprak kirliliğinin insan hayatına vermiş olduğu zararları görmeleri için yarışma düzenlediklerini sözlerine ekleyen Sayın Çimşit, “ Temizliğe her zaman önem vermeliyiz. Viranşehir Belediyesi olarak toplumun bu hassasiyetini dikkate alarak ilçeyi daha iyi yere taşımak için gerekli mücadeleyi veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. İnşallah düzenlemiş olduğumuz bu resim yarışması öğrencilerimize çok şey katacaktır. Ümit ediyoruz ki bu yarışma neticesinde öğrencilerimiz küçük yaşta çevre bilincini ve temizliğini benimseyip bu şekilde toplumunu temiz tutulmasıyla mücadele eder. Bu vesile ile böyle bir etkinliğin düzenlenmesinde emeği herkese ve AKTEPE temizlik Şirketine çok teşekkür ediyorum ” diye konuştu.
Konuşma sonunda Temizlik Şirketi Sahibi Nesih Aktepe’ye Sayın Çimşit tarafından teşekkür plaketi takdim edilip çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.