VİRANŞEHİR BELEDİYESİ VE EKONOMİ KULÜBÜNDEN ORTAK KONFERANS

5.4.2018 15:33:00

Viranşehir Belediyesi, Ekonomi Kulübü Şanlıurfa İl Başkanlığı ile  “ Kardeşlik Akdimiz ve Kültürel Kodlarımızın Yeniden İnşası ” konulu ortaklaşa bir konferans düzenledi.

Belediye Kültür ve Sanat merkezi Şehit Ömer Halis demir konferans salonunda düzenlenen ortak konferansa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Viranşehir Kaymakamı Belediye Başkan vekili Ömer Çimşit, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, Belediye Başkan Yardımcıları Halaf Kete, Mahmut Şık, Arslan Çiftçi, Ak Parti Eski Milletvekili Abdülkerim Gök, Ekonomi Kulübü Şanlıurfa Başkanı Mehmet Ulutaş, Kurum Amirleri, STK Temsilcileri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansın açılış konuşmasında Ekonomi Kulübü Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Ulutaş, Ekonomi kulübü olarak ilk defa bir ilçeye temsilcilik açtıklarını söylerken programa katkı sunan herkese teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan’ın sunumu ile gerçekleşen konferansta, Orhan Türkiye'deki devasa yatırımların 16 yıllık bir birikime borçlu olunduğunu vurgulayarak sosyal, kültürel, sağlık ve ekonomik alanda yapılan yatırımlara değindi.

AK Parti Şanlıurfa Eski Milletvekili Sayın Abdülkerim Gök’de, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Konferansın sonunda bir konuşma yapan Viranşehir Kaymakamı Belediye Başkan vekili Ömer Çimşit ise, Viranşehir’in tarihi bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, zengin bir coğrafyada kurulan ilçenin birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını kaydetti.

Tarihte defalarca yıkıma uğrayan Viranşehir’in birlik ve beraberlikle tekrar tekrar inşa edildiğini ifade eden Çimşit, Viranşehir’in mevcut sorunlarının olduğunu ama bunların kardeşlik, ortak akıl ve güçle tek tek çözüleceğini söyledi.

Çimşit, ilçemizi ziyaretin ötürü başta Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan olmak üzere beraberindeki heyete teşekkür ederek, konferansın oldukça verimli geçtiğini sözlerine ekledi.

Yaklaşık 2 saat süren konferansın ardından Başkan vekili Ömer Çimşit, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Gülşen Orhan ve Ak Parti Şanlıurfa Eski Milletvekili Abdülkerim Gök’e yöresel hediye takdim etti.

Başkan vekili Ömer Çimşit daha sonra, Başdanışman Orhan ve beraberindekilerle birlikte İlçenin Ceylanpınar Caddesi üzerinde bulunan Ticaret ve Ekonomi Kulübü’nün Viranşehir Temsilciliğinin açılışını gerçekleştirdi.