BAŞKAN VEKİLİMİZ ÇİMŞİT`TEN 12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABÜLÜ MESAJI

12.3.2018 11:58:00

Viranşehir Kaymakamı Belediye Başkan Vekilimiz Ömer Çimşit, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Vekilimiz Çimşit, mesajında ; “ Kalbi millet ve istiklal sevgisi ile dolu milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı’nın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Milli Marş’ olarak kabul edilişinin 97. yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşı’nda milletimizin yazdığı destanları dizelerine döken vatan şairi Mehmet Akif Ersoy, İstiklâl Marşımız ile milli mücadelenin ve milli iradenin hiçbir kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü ve kararlı olduğunun sesi olmuştur. Her kelimesinde milletimize ait kutsal ve kadim değerleri bizlere miras bırakmıştır. Milletimizin gönül dünyasını en veciz şekilde dizelere dökerek bizlere her zaman moral ve güç kaynağı olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklâl marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum  ” ifadelerini kullandı.