VİRANŞEHİR BELEDİYESİNDEN MEYVECİLİĞİ GELİŞTİRME PROJESİNE DESTEK

9.2.2018 10:31:00

Viranşehir Belediyesi, yeşil alanların geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla İlçe Kaymakamlığı tarafından GAP Entegre Kırsal Kalkınma Programı kapsamında hazırlanan ve İlçe Tarım Müdürlüğünce yürütülecek olan "Meyveciliği Geliştirme Projesi"ne yararlanıcı katkı payı desteğinde bulundu.

Kaymakamlık konferans salonunda Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit ve İlçe Tarım Müdürü Dr. Siraç Yolcu arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol ile birlikte meyveciliğin geliştirilmesi amacıyla hazırlanan proje uygulamaya geçirilecek.

Konu ile ilgili olarak Belediye Başkan Vekili İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit yaptığı açıklamada; GAP İdaresi tarafından % 70'i karşılanan 85.380,00 TL bütçeli "Meyveciliği Geliştirme Projesi"nin 25.614,00 TL'lik % 30 kısmını Belediye olarak karşıladıklarını belirterek, yapılan destekle amaçlarının ilçede tarıma elverişli olmayan engebeli alanların meyvecilik projesi ile değerlendirilmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

Projenin hayata geçirilmesi ile antepfıstığı, badem, zeytin bahçesi ve bağ tesislerinin ilçeye kazandırılmış olacağını sözlerine ekleyen Çimşit, Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.