Çağrı Merkezi 0(414) 511 30 81 -0(414) 511 30 82

Viranşehir`de Geleneksel Eyyüpnebi Sabır Günü Etkinlikleri Düzenlendi 13.5.2017 11:27:00

Viranşehir’de İlçe Kaymakamlığı, Belediyemiz ve İlçe Müftülüğü tarafından ortaklaşa 15.Uluslararası Eyyüpnebi Sabır Günü etkinlikleri düzenlendi.
Geleneksel hale gelen 15.Uluslararası Eyyüpnebi Sabır günü etkinliklerine AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, Belediye Başkanvekilimiz İlçe Kaymakamı Sayın Ömer Çimşit, Belediye Başkan Yardımcılarımız Halaf Kete, Mahmut Şık Arslan Çiftçi, İl Müftüsü İhsan Açık, İlçe Müftüsü Kamil Oktay, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet İnan, Viranşehir Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, STK Temsilcileri, Gaziler, Gazi yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehir içi ve şehir dışından yoğun katılımın olduğu etkinlik Kur-an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Şehitlerin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde okunan istiklal marşı sonrası günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla etkinlik devam etti.
Etkinlikte bir konuşma yapan Belediye Başkanvekilimiz İlçe Kaymakamı Sayın Ömer Çimşit, Hz Eyyüp Peygamber’in hayatına dikkat çekerek, İnsanlığın örnek teşkil eden ve Sabır timsali olarak bilinen Eyyüp Peygamber’den örnek alması gerektiğini vurguladı.
Her yıl düzenlenen Sabır Günü Etkinliklerinin bu yıl 15. düzenlendiğini ifade eden Sayın Çimşit, Geleneksel etkinliğin hayırlara vesile olmasını temenni ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Belediye Başkanvekilimizin ardından bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise, Ülkenin barış, kardeşlik ve huzurunu bozmak isteyenlere Hz. Eyyüp ’ün Sabrı ile izin verilmemesi gerektiğini anımsatarak, “ Bu kutsal topraklarda herkesim insanımız kardeşlik içinde beraberce yaşıyor. Komşularımıza baktığımızda kan ve gözyaşı var. Oysa ülkemizde kardeşçe birlikte yaşıyoruz. İnşallah bugünler devamlı olacaktır. Gençlerin azimle çalışıp geleceklerini garanti altına almaları gerekiyor. Bu vesile ile düzenlenen etkinliğin hayırlara vesile olmasını diliyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından 15 Temmuz ve sonrası şehit düşen vatandaşların yakınlarına Plaket verildi. Plaket takdiminin sonrasında topluca Cuma namazı kılındı. Ardından Belediyemiz tarafından 3 Bin Kişiye Pilav ikram edildi. Pilav dağıtımı sonrasında İlçe Müftülüğü tarafından Sakal-ı Şerif halkın ziyaretine açıldı. Büyükşehir Belediyesi İlahi grubunun seslendirdiği birbirinden güzel ilahilere Semazenler renk katarken, etkinlik yaklaşık 5 saatin ardından sona erdi.