KADIN VE AİLE DESTEK MERKEZİNE ZİYARET

5.12.2017 15:49:00

Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Arslan Çiftçi ve İlçe Müftüsü Kamil Oktay, Viranşehir Belediyesi Kadın ve Aile Destek Merkezine ziyarette bulundu.

Belediye Başkan Yardımcısı Arslan Çiftçi, Kadın ve Aile Destek Merkezinde yapılan kurs ve çalışmalar hakkında Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şebnem Altan’dan bilgi alarak, incelemelerde bulundu.

Belediye Başkan Yardımcısı Çiftçi,  kurs verilen sınıfları gezerek, kursiyerlerle sohbet etti.

Çiftçi yaptığı açıklamada;’’ Kadınların sosyal hayata katılımı ve aile ekonomisine katkı amacıyla, istihdama yönelik kursları barındıran, Kadın ve Aile Destek Merkezlerinde kadınlara yönelik sosyal aktivitelerde yer alıyor. Kadınların hem eğitim alıp vakit geçirebilecekleri hem de aile ekonomisine katkıda bulunacakları Kadın ve Aile Destek Merkezlerinin önemine değinerek, bu merkezlerimizde genç kızlar ve anneleri birlikte eğitim görüyor. Merkezimizde dikiş nakış kursu dersi ve Kuran-ı Kerim öğrenme kursumuz mevcut. Burası güzel sanatlar okulu gibi hizmet veriyor. Kursiyerlerimiz sertifikalarını aldıktan sonra aile bütçelerine ciddi anlamda katkıda bulunuyor. Malumunuz herkesin bütçesi bir değil ve maddi anlamda zorluk çeken vatandaşlarımız da mevcut. Burada çeşitli kurslar düzenleniyor ve bayanlarımız ailelerine katkıda bulunuyor. Buraya gelip eğitim gören kursiyerlerimizin heyecanını görmek beni çok mutlu etti. Allah böyle yerlerin daha çok açılmasını nasip etsin” ifadelerini kullandı.

İlçe müftüsü Kamil Oktay ise;’’ Müftülük olarak Kur’an-ı Kerim Kursu ve kadınlara yönelik diğer kurslara her türlü desteği vereceklerini ifade etti''.

Başkan Yardımcısı Arslan Çiftçi, Kadın Aile ve Destek merkezinde bulunan eksikliklerin en kısa zamanda giderilmesi için gereken desteğin verileceğini belirttikten sonra ziyaret yerinden ayrıldı.