VİRANŞEHİR`DE 17 ŞUBAT ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

17.02.2020 09:18:00

Viranşehir’de, terör örgütü tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan bekçi İbrahim Kete ve Ortaokul öğrencisi Ahmet Oktay Günak için anma programı düzenlendi.

17 Şubat 2017 tarihinde İlçenin Yenişehir Mahallesinde bulunan adliye personellerinin kaldığı lojmanlara bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında emniyet bekçisi İbrahim Keten ile adliye personelinin oğlu olan ve olay sırasında yavru kediyi beslemek için dışarı çıkan Ahmet Oktay Günak şehit oldu.

Şehitler, hain saldırının 3'üncü yıl dönümünde Viranşehir'de dua ve karanfillerle anıldı.

Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özgür Çelebi, İlçe Emniyet Müdürü Kılıç Aslan, AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Ali Tekin ile şehit yakınlarının katıldığı törende ilk olarak şehit İbrahim Keten'in Karatepe Mahallesinde bulunan mezarı ziyaret edilerek, Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu. Anmaya programına katılanlar, Şehit Kete’nin mezarına karanfiller bıraktı.

Şehit mezarı ziyaretinin ardından kısa bir açıklama yapan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, 3 Yıl önce terör örgütü tarafından düzenlenen hain saldırıyı bir kez daha şiddet ve nefretle kınadığını belirterek, 17 Şubat Viranşehir Şehitlerini ve tüm Şehitleri rahmet ve minnetle andığını söyledi.

Şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır dileyen Başkan Ekinci, “Şehadet şerbetini içmiş tüm şehitlerimizin bize emanetleri olan ailelerimizin her zaman yanında ve destekçisi olacağız.” Dedi.

Protokol üyeleri daha sonra anma programına katılanlarla birlikte Şehit Ahmet Oktay Günak’ın Şanlıurfa’da bulunan kabrini ziyaret ederek, Şehit’in mezarı başında dua okuyup, karanfiller bıraktı. Anma programına yarın da devam edilecek.