VİRANŞEHİR`DE GELECEĞE NEFES İÇİN 5 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

11.11.2019 15:35:00

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından eş zamanlı 81 İlde başlatılan Geleceğe Nefes için 11 Kasım'da 11 milyon fidan dikimi kampanyasına Viranşehir ilçesi 5 bin fidan ile katkı sağladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen “Bugün Fidan Yarın Nefes” Ağaç dikme kampanyasında Viranşehir’de, 5 Bin fidan toprakla buluşturuldu.

Viranşehir Tarım Lisesi’nde düzenlenen Ağaç dikme kampanyasına,İlçe Kaymakamı Ömer Dereci, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, İlçe Tarım Müdürü Sıraç Yolcu, AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Ali Tekin, Hastane Başhekimi Dr.İlhan Erkan, Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci,Kurum amirleri,Barış Pınarı Harekatı için İlçede  görev yapan Doktorlar,Belediye Meclis üyeleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Ağaç dikme kampanyasından önce kısa bir açıklama yapan Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci, Başlatılan kampanya kapsamında Kaymakamlık ve Belediye olarak çam ve meyve agaçlarından oluşan 550 Bin fidanı belli aralıklarla toprakla buluşturacaklarını belirtti. Şanlıurfa’da Orman alanlarının çok düşük oranda olduğuna dikkat çeken Dereci, oranın yükseltilmesi için çalışılması gerektiğini söyledi.

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ise, Ağaç kampanyasına destek için geldiklerini belirterek, Ağaç dikmenin önemine vurgu yaptı.

Gelecek nesillere yapılacak en büyük hizmetlerden birini yaptıklarını ifade eden Başkan Ekinci, “Bu dünyaya bırakabileceğimiz en güzel miras 'ağaç'tır” dedi.