VİRANŞEHİR`DE TARİH GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

7.09.2019 11:21:00

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, İlçedeki tarihi yerlerin gün yüzüne çıkarılması için yaptığı girişimler meyvesini vermeye başladı.

Yapılan girişimler sonucu Iğdır Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden Prof.Dr.Bahattin Çelik, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Bölümünden Doç.Dr.Mustafa Güler ve  Harran Üniversitesi Türk-İslam Sanatları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç Dr. Gül Güler, Viranşehir’de bulunan Sefer Tepe’nin gün yüzüne çıkarılması için Belediye Başkanı Salih Ekinci’yi ziyaret etti.

Ziyarette, Viranşehir’in 25 kilometre Güney Batısında bulunan Sefer Tepe’de Arkeoloji kazı çalışmalarının yapılması için fikir alışverişinde bulunuldu.

Yer altındaki Tarihin önemine vurgu yapan Başkan Ekinci,İlçede bulunan Sefer Tepe’nin en az Göbeklitepe kadar eski olduğunu ve ilgi çekeceğini söyledi.

Başkan Ekinci,Viranşehir’deki Tarihi yerlerin gün yüzüne çıkarılması için yapılacak çalışmalara belediye olarak her türlü desteği vereceklerini ifade etti