VİRANŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SALİH EKİNCİ 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMININ 97.YILI MÜNASEBETİYLE BİR MESAJ YAYINLADI

29.08.2019 16:33:00

Viranşehir belediye başkanı Salih Ekinci 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yayınladığı mesajında; “Türk tarihine altın harflerle yazılan 30 Ağustos Zaferi, bundan 97 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük imkânsızlıklar içerisinde, üstün savaş yetenekleriyle tarihin yeniden yazıldığı, bağımsızlığımız ve milli hâkimiyetimizin milletimize müjdelendiği gündür.

Milletimizin kazanmış olduğu bu önemli zafer ile Türk milleti hiçbir şekilde vatanın bölünmez bütünlüğünden ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, millî birlik ve beraberlik içinde sonsuza kadar bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bütün dünyaya ispat etmiştir.

Ulusumuz, Atatürk’ün pek çok kez dile getirdiği gibi; “Bu millet bağımsızlıktan yoksun yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır” sözlerinin ne kadar haklı olduğunu, kahramanlıkları ile tüm dünyaya göstermiştir. Tarih boyunca, hiçbir güce boyun eğmemiş  bir millet olarak, aynı cesareti ve kararlılığı  sürdüreceğimize inancım tamdır” ifadelerine yer verdi.

Bu şanlı tarihin mirasçısı olarak Türkiye Cumhuriyetini çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmak için var güçleriyle çalıştıklarını dile getiren Başkan Ekinci; “Zafer Bayramımız tarihi şanlı zaferlerle dolu yüce milletimize bugün bile ilham kaynağı olmakta, içinden geçtiğimiz zorlu süreçlerle yolumuza ışık tutmaktadır.