BELEDİYEMİZ TREN YOLU PARK ALANINA EL ATTI

2.07.2019 13:37:00

Viranşehir’in en önemli yeşil alanlarından biri olan Trenyolu Parkının yapım ihalesini alan yüklenici firma torba yasası kanunu kapsamında tasfiye isteğinde bulundu. Park yüklenici firmanın tasfiye kararı alarak işi terk etmesi ile kaderine terk edilmiş ve atıl durumdaydı. Vatandaşlardan gelen isteklere kayıtsız kalamayan Belediye Başkanımız Salih Ekinci, Trenyolu parkına el atarak burada çalışma başlattı.

İlçemizin Yenişehir Mahallesinde bulunan Trenyolu Parkı mahallenin yanı sıra tüm ilçenin gözde bir yeşil alanı haline gelecekti. Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz dönem ihalesini yapmış ve parkın yapılması için gerekli girişimlerde bulunmuştu. Fakat ihaleyi alan şirket altyapı çalışmalarının ardından Torba yasası kanunu ile tasfiye isteğinde bulunup işi bırakmıştı. Ardından kaderine terk edilen Trenyolu Parkı  için vatandaşlar sürekli Belediyemize isteklerde bulunmuş ve yeşil alanın tamamlanmasını istemişti. Vatandaşların isteklerine kayıtsız kalamayan Belediye Başkanımız Salih Ekinci, yeşil alanın düzenlenmesi talimatı verdi. Başkan Ekinci, ilk olarak trenyolunda incelemelerde bulunarak, alanda neler yapılabileceğini araştırdı. Ardından Trenyolunda temizlik çalışması  yapılması talimatını veren Başkan Ekinci : “Burası Büyükşehir Belediyesinin hizmet alanı. Fakat Bazı aksaklıklardan dolayı yeşil alan yapılamadı. Biz de büyükşehir Belediyemiz ile koordineli çalışan belediyeyiz. Vatandaşlarımızın taleplerini dikkate alarak çalışma başlattık. Büyükşehir Belediyesi ile görüşerek, tren yolu için birlikte çözüm üreteceğiz ve en kısa sürede halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.