BELEDİYEMİZ GRAMAJ DENETİMLERİNİ SIKLAŞTIRDI

3.08.2017 16:58:00

Halk sağlığına önem veren Belediyemiz, İlçede faaliyet yürüten 65 Fırına yönelik  “ Gramaj ”denetimlerini sürdürdü.

Kısa bir süre önce başlayan ve her geçen gün artarak devam eden denetimler neticesinde Belediyemiz Zabıta ekipleri, gramaj kurallarına uymayan fırınlara uyarılarda bulundu.

Uyarılara uymayan ve gramaj eksikliği bulunan birçok Fırına Zabıta Ekiplerimiz tarafından cezai işlem başlatıldı.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Belediyemiz Başkanvekili İlçe Kaymakamı Sayın Ömer Çimşit, Halk sağlığının oldukça önemli bir konu olduğunu belirterek, bu konuda titiz davranmayan fırınlara ise kesinlikle taviz verilmeyeceğinin altını çizdi.

“ Çift ekmek dönemi sona eriyor ”

Bununla birlikte İlçemizde uzun yıllar bir çok fırın tarafından üretilen çift ekmeğin önümüzdeki günlerde tarih olacağını sözlerine ekleyen Sayın Çimşit, “ Gramaj denetimizin yanında ilçemizde daha önceki yıllardan süre gelen çift ekmek dönemini artık son bulacak. Önümüzdeki pazartesiden itibaren artık fırınlarımızda çift ekmek değil de tekli ekmek çıkarılacak. Bu yönde fırınlarımıza uyarılarda bulunduk. Halk sağlığına yönelik çalışmalarımız sürüyor. Artarak devam eden çalışmalarımız neticesinde ise kurallara uymayan fırınlarımıza da cezai işlem başlattık ” diye konuştu.