200 BİN TL`YE YENİLENEN PARKIN AÇILIŞI YAPILDI

15.04.2019 15:47:00

Belediyemiz, Viranşehir Kaymakamlığı  ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Arası Göç Örgütü (IOM) ile birlikte yürütülen Hürriyet Parkının yenileme projesinin açılışı yapıldı.

Yenileme yapılan parkın açılışına, Şanlıurfa Milletvekili Doç.Dr. Halil Özşavlı, Belediye Başkan yardımcısı Arslan Çiftçi, Mülteci proje koordinatörü Torsten Haschenz, Barınak tadilatı ve toplum istikrarı proje Müdürü Mohanad Ameen, Urfa ofis Müdürü Jinan Omar, Barınak tadilatı ve toplum istikrarı asistanı Fatoş Cengiz, Kaymakamlık ve Belediye birim müdürleri, mahalle sakinleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Mülteci proje koordinatörü Torsten Haschenz ile Barınak tadilatı ve toplum istikrarı proje Müdürü Mohanad Ameen, Belediyesi ve Viranşehir Kaymakamlığı  ile birlikte yürüttükleri projeyi bitirmenin sevinci içerisinde olduklarını belirterek, Viranşehir’de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirip, desteklerinden ötürü  Belediyemiz ve Viranşehir Kaymakamlığına teşekkür ettiler.

Viranşehir’in en büyük mahallerinden biri olan Hürriyet Mahallesi parkına yapılan yenileme çalışmalarından dolayı Belediyemiz, Viranşehir Kaymakamlığı ve IOM’ a teşekkür eden Milletvekili Özşavlı, Parkın yaklaşık 200 bin TL’ye mal olduğunu söyledi.

Parkların çocukların nefes aldıkları yer olduğunu ifade eden Özşavlı, şu ana kadar mahallede parkın olmamasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Yenilenen parkın Viranşehir halkına ve mahalle sakinlerine hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Özşavlı, projeye büyük destek veren Birleşmiş Milletler Uluslararası Arası Göç Örgütüne teşekkür etti.

Yapılan konuşmalarından ardından Protokol üyeleri tarafından IOM yetkililerine teşekkür plaketi takdim edildi.

Plaket takdiminin ardından Vekil Özşavlı ve protokol üyeleri tarafından parka ağaç dikildi.

Çeşitli gösterilerin olduğu açılışta çocuklara balon dağıtıldı. Yenilenen 13 dönümlük parka, çocuk oyun grupları, spor aletleri ve oturma bankları yerleştirildi, tadilat ve tamiratı yapıldı.