İLK MECLİS TOPLANTIMIZ YAPILDI

10.04.2019 08:53:00

Belediyemizde yerel seçimler sonrası ilk meclis toplantısı yapıldı.

İlk meclis toplantısı yeni seçilen AK Parti'li Belediye Başkanımız Salih Ekinci’nin yönettiği oturumla gerçekleştirildi.

Halka açık yapılan toplantıya, AK Parti'li 17, HDP’li 10 meclis üyesi,Viranşehir Belediye Başkan yardımcısı Arslan Çiftçi, Birim Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, seçimlerde kazananın Viranşehir olduğunu ve seçimlerin geride kaldığını belirterek, bundan sonra ilçeye yapılacak hizmetlere odaklanmaları gerektiğinin altını çizdi.

İlk meclis toplantısının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Başkan Ekinci, alınacak kararların şimdiden ilçe halkına hayırlı olmasını diledi.

Yapılan konuşmanın ardından 11 maddelik gündem konularına geçildi. Toplantının birinci gündem maddesi olan meclis Başkan Vekilliği seçimi yapıldı. Kapalı zarf oylamasıyla meclis birinci başkan vekilliğine Eyyüp Öztürk, ikinci başkanvekilliğine Cuma Koyuncu oy çokluğuyla seçildi.

Ardından söz alan Belediye Başkan yardımcımız Arslan Çiftçi, Kayyum dönemindeki Mali hizmetler durumunu ve yapılan çalışmalar hakkında belediye meclis üyelerini bilgilendirdi.

Daha sonra Meclis Kâtipliği, Daimi Encümen, Plan ve Bütçe, İmar Komisyonu, Tarihi Kentler Birliğine üye seçimi ve Virbel şirket yetkisinin Başkan Salih Ekinci’ye verilmesi kararlaştırıldı.

Yaklaşık 2 saat süren toplantının kalan gündem maddelerine yarın devam edilecek.