İKİ DİLENCİNİN ÜZERİNDEN 9 BİN 138 TL PARA ÇIKTI

1.02.2019 17:21:00

Viranşehir Belediyemize bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından dilencilere yönelik yapılan operasyonda 9 Bin 138 TL para ele geçirildi.
Zabıta ekiplerimiz, şehrin çeşitli yerlerinde, özellikle cami önlerinde duygu sömürüsüyle para kazanmaya çalışan dilencilere geçit vermemek için denetimlerini artırdı.
Zabıta ekiplerimiz, yaptığı kontrollerde biri Suriyeli, biri Ağrı olmak üzere iki dilenciyi yakaladı.
Dilencilerden Ağrı’lı M.N. A üzerinden 6 Bin 500, Suriye uyruklu H.C’nin üzerinden 2 Bin 630 TL para çıktı.
Zabıta ekiplerimiz, her bir dilenciye Kabahatler Kanunun 33.maddesine istinaden 153 TL para cezası kesti, üzerlerinden çıkan paralara ise el koydu.
Paralar, Kamuya (Viranşehir Belediyesi) hesabına aktarılması için Belediye Meclisine havale edildi.
Yetkililerimiz, denetimlerin devam edeceğini belirterek,vatandaşları duygu sömürüsü yapan kişilere para vermemeleri konusunda uyardı.