VİRANŞEHİR`DE ‘ 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ` FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

4.12.2018 16:31:00

Viranşehir İlçemizde 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle farkındalık etkinliği düzenlendi.

Viranşehir Devlet Hastanesi ve Viranşehir Engelliler Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte Cumhuriyet meydanından Kültür Merkezi’ne kadar ‘ Ben Değil, Sokak ve Düşünceler Engelli ’ pankartı açılarak kortej yürüyüşü yapıldı. Kültür Merkezi’nde ise Engelli Vatandaşlarımız için tiyatro oyunu sergilendi.

Ortak düzenlenen farkındalık etkinliği ’ne İlçe Kaymakamı Belediye Başkan Vekilimiz  Ömer Dereci, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Onurcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, Belediye Başkan Yardımcılarımız Halaf Kete, Mahmut Şık, Arslan Çiftçi, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlhan Erkan, Viranşehir Engelliler Derneği Başkanı Şeyhmus Belca, STK Temsilcileri, Muhtarlar, Daire Amirleri, vatandaşlar ve çok sayıda engelli bireyler katıldı.

Yürüyüş sonrası Engelliler bireyler için sergilenen tiyatro oyunu ile Engelli vatandaşlar unutulmaz bir gün yaşadı.

Tiyatro oyunu sonrası kısa bir açıklama yapan Viranşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlhan Erkan, Engellilik yalnızca engellilerin ya da ailelerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, Sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konu olduğunu belirterek, bu bağlamda Viranşehir Devlet Hastanesi olarak her zaman Engelli vatandaşların yanında olduğunu ve onları yalnız bırakmadıklarını söyledi.

Öte yandan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi yanı sıra Evde Bakım Hizmeti ile vatandaşlara sağlık hizmeti sunduklarını sözlerine ekleyen Erkan, etkinliğin hayırlara vesile olmasını temenni ederek, tüm Engelli bireylerin 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutladığını kaydetti.

Viranşehir Engelliler Derneği Başkanı Şeyhmus Belca ise, Engelli bireyler toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, Engellilerin önündeki en büyük engelin sevgisizlik olduğunu kaydetti.

Yürüyüş ve tiyatro oyununda emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Belca, etkinliğin oldukça verimli geçtiğini söyledi.

Yaklaşık 1 saat süren etkinlik sonrası Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlhan Erkan ve Engelliler Derneği Başkanı Şeyhmus Belca tarafından İlçe Kaymakamı Belediye Başkan Vekilimiz Ömer Dereci’ye Engelli vatandaşlara yönelik vermiş olduğu yardım ve destekten ötürü plaket takdim edildi.

Etkinlik için hazırlanılan pastanın kesilmesi ve ikram edilmesi ile birlikte çekilen hatıra fotoğrafının ardından Etkinlik sona erdi.