ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİMİZDEN DİLENCİ OPERASYONU

2.11.2018 18:31:00

Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, İlçede gün gittikçe sayıları artan dilenciler konusunda harekete geçti.

İlçenin her yerini saran dilencilere yönelik Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekipler operasyon başlattı.Çarşı merkez, yol refüjleri başta olmak üzere cami çevrelerine yönelik başlatılan dilenci operasyonunda aralarında çocuklarında yer aldığı 20 kişi yakalandı.

Zabıta Müdürümüz Fevzi Babat, son günlerde dilenci sayısında artış olduğunu belirterek, “Dilencilik bir suç değil, bir kabahattir. Dilencilik kabahat olduğu için ekiplerimiz zaman zaman operasyon yapıyor. Ceza vermeden önce uyarıyoruz. Uyarıları dikkate almayanlara da ceza kesiyoruz.  Özellikle cami önlerinde insanların duygularını istismar ederek, onların üzerinden çok güzel paralar kazanıyorlar. Haksız bir kazanç elde ediliyor. Bu konuya hep beraber dur demeliyiz. İnsanların duygularını istismar edenlere yönelik operasyonlarımız devam edecek” Dedi.