ZABITA EKİPLERİMİZDEN BÜYÜK MARKETLERE DENETİM

3.10.2018 14:03:00

Belediyemiz zabıta ekipleri son günlerde marketlerde satılan ürünlerdeki fiyat dalgalanmalarına karşı büyük marketlerde günlük denetim yapmaya başladı. Belediye Başkan Yardımcımız Halaf Kete ve Zabıta memurları fiyat etiketlerine bakarak artış olup olmadığını kontrol ediyor.

Ekipler ilçe merkezinde bulunan büyük marketlerde sabah saatlerinde fiyat denetimi uyguladı. Marketlerde yapılan denetimlerde, ürünlerin reyon etiket fiyatlarıyla kasadaki fiyatları karşılaştırılıyor. Reyon fiyatıyla kasa fiyatının farklı çıkması durumunda ise 'Tüketici Kanunu' gereği tespit tutanağı tutularak, cezai işlem yapılması amacıyla valiliğe gönderiliyor. Kent sakinlerinin zarara uğramaması için ilçedeki tüm büyük marketlere yönelik denetimler aralıksız sürdürülecek.