BELEDİYEMİZ İLÇE İLE ÖZDEŞLEŞMİŞ TARİHİ DİKMEYİ RESTORE ETTİ

10.09.2018 12:06:00

Viranşehir Belediyemiz, geçtiğimiz aylarda dikmeler’e yönelik başlattığı restorasyon çalışmasını tamamladı.

İlçe ile özdeşleşmiş Literatüre Viranşehir  Octagonu (Sekizgen Planlı Yapı)  olarak geçen ve Tarihi Roma Tapınağı’nın son kalıntısı olup halk tarafından “ DİKMELER ”olarak bilinen yapının yeniden canlandırılması amacıyla kısa süre önce başlatılan güçlendirme ve restorasyon uygulaması sona erdi.

Hürriyet Mahallesinde bulunan ve gelecek kuşaklara aktarılması planlanan son tarihi Dikme ( Tella Martyrum ) restore edilerek güçlendirildi.

Toplam: 171.000,00 TL harcama bedeli ile tarihi dikmenin restore edildi. Tarihine ve tarihi kalıntılara önem veren bir  belediye olarak tarihi yapımıza sahip çıktık. Bu bağlamda İlçeye has olan Dikmeyi restore edip gelecek kuşaklara aktarmayı hedefledik. Daha önce Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylanan projenin ardından tarihi yapının restore edilmesi için ihale gerçekleştirmiştik. İhalenin ardından çalışmalara hız vererek dikmeyi restore ettik. Amacımız bu tarihi yapının yok olmadan gelecek kuşaklara aktarılmasıydı. Bunu da yaptığımız için çok mutluyuz. Bu vesile ile yaptığımız çalışma tamamlandı. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun.