CAMİ VE TAZİYE EVLERİNE KLİMA DESTEĞİMİZ DEVAM EDİYOR

28.8.2018 12:04:00

Belediyemiz, unutulmaya yüz tutmuş olan “ Taziye Kültürü ”nü yaygınlaştırmak ve yaşatmak adına Cami ile Taziye Evlerine destek sunmaya devam ediyor.

Sosyal Belediyeciliği en güzel şekilde temsil eden ve bu temsiliyeti hizmete dönüştüren Viranşehir Belediyemiz, 2018 yılı başlarında Cami ve Taziye Evlerine yapmış olduğu 49 adet Klima desteğine bir yenisini daha ekledi.

2017 yılında Cami ve Taziye Evlerine 24 adet Klima desteğinde bulunan Belediyemiz, 2018 yılında hizmet çıtasını yükselterek yapmış olduğu 49 adet Klima desteğine 13 adet daha ekleyerek sayıyı 62’ ye çıkardı.

Toplam 351.000,00 TL bedelinde Klima yatırımı yaparak Cami ve Taziye Evlerinin önemli eksiğini gideren Viranşehir Belediyemiz, hizmette sınır tanımıyor.

Konu ile ilgili olarak Viranşehir Belediye Başkan Vekilimiz Ömer Çimşit, Taziye Kültürünün ilçe adına olmazsa olmazlardan olduğunu ifade ederek, “ Değişen ve gelişen toplumların en önemli kültürel değerlerinin başında taziye geleneğini gelmektedir. Bizde Sosyal Belediyecilik gereği olarak bu Kültüre sahip çıkıp desteklenmesi yönünde tüm imkanlarımızı kullanıyoruz ve kullanmaya da devam edeceğiz. Cami ve Taziye Evlerine yapmış olduğumuz 351.000,00 TL Klima yatırımı ile önemli bir eksikliği gidermiş olduk. Bununla birlikte Belediye olarak Cami ve Taziye Evlerine büyük önem veriyoruz. Sosyal yardımlarımız bununla sınırlı değildir. Halı, Sedir, Ses Sistemi, Temel Malzeme, İnşaat Malzemesi, Su vb. gibi desteklerimiz sürüyor. Amacımız unutulmaya yüz tutmuş olan kültürü gelecek kuşaklara aktarmaktır ” diye konuştu.